7 thoughts on “Vakantie

 1. Goedemorgen,

  Bij ons zoeken de patiënten zelf naar een centrum in het binnen- of buitenland. Soms ondersteunen wij bij de weg hoe zij een centrum kunnen vinden, maar er wordt door de patiënt zelf contact opgenomen met het centrum in het binnen- of buitenland om de beschikbaarheid te controleren en eventueel een plaats te reserveren. Wij vragen dan een bevestiging van de reservering van het centrum in het binnen- of buitenland.

  Hoe is dit bij jullie geregeld?

  Groetjes, Lieke van Heel

 2. In het ZMC Zaandam proberen wij de patiënten zoveel als mogelijk zelf hun zaken ten aanzien van vakantie te laten regelen. Zij zoeken zelf een centrum en vragen naar beschikbaarheid. Als een patiënt aangeeft met vakantie te willen, krijgt hij/zij van onze secretaresse een checklist met daarop alle stappen die genomen moeten worden en wie voor welke stap verantwoordelijk is.

  • Beste Evelina
   Wat mooi die checklist voor patienten met deze vraag.
   Is het mogelijk dat wij in het Noordwest Ziekenhuis in Alkmaar/Den Helder deze mogen ontvangen als voorbeeld voor onze patiëntengroep?
   Het lijkt mij handig en plezierig.
   Ik hoop even van je te mogen horen.

   Hartelijke groetjes,
   Lia Hoetjes
   l.hoetjes@nwz.nl

 3. In het HagaZiekenhuis regelen de patiënten ook zelf het vakantiedialysecentrum. Wij hebben een stappenplan opgesteld en zeker bij patiënten die nog niet lang dialyseren geef ik regelmatig ondersteuning en uitleg bij het stappenplan.

 4. In Bernhoven regelen patienten zelf hun vakantie in Nederland, met eventueel uitleg en ondersteuning.
  Wij hebben een stappenplan voor vakantie naar het buitenland en daarbij ondersteunt maatschappelijk werk indien gewenst, bij het contact leggen, beschikbaarheid aanvragen en overdracht medische gegevens met buitenlandse dialysecentrum.

 5. Dank voor de reacties!
  Bij ons regelde tot nu toe het MMW de contacten en het checken van de beschikbaarheid. In het kader van de zelfredzaamheid, maar ook omdat het gewoon teveel wordt doe ik mijn voordeel met bovenstaande opmerkingen.
  Iemand die zijn stappenplan nog met mij wil delen?
  Vr. gr. Nanja Vrielink
  n.vrielink@adrz.nl

 6. Hier coördineren 2 verpleegkundigen de praktische zaken. Wij regelen zonodig bij aanvraag v/d machtiging. Alles is hier wel gericht op zelf regelen waar dat kan!

Reacties zijn gesloten.