VOG verplichting vanuit Registerplein?!

U dient ingelogd te zijn om deze inhoud te kunnen bekijken.

Dit bericht werd geplaatst in Forum door Theodor Vogels . Bookmark de permalink .
Theodor Vogels

Over Theodor Vogels

Sinds 1988 in dit vak bezig en nog steeds met veel plezier! De dynamiek van de nefrologie gaat eigenlijk nooit vervelen dus da's denk ik een voorname reden daarvoor. In mijn loopbaan is de vereniging altijd een zeer belangrijke bron geweest van kennis en het delen van ervaringen van collegae. De laagdrempeligheid en de collegialiteit van vele leden in het hier en nu, maar zeker ook uit het verleden maakt dat de kracht van ons allemaal nog steeds een belangrijke factor is in het veld van de nefrologie anno nu. Daarnaast bij de EDTNA/ERCA als vertaler van de nieuwsbrief. Ook bij de Nierstichting op projectbasis; lid van onze Amerikaanse evenknie: NKF / CNSW; en als Advisory Board Member van KDIGO.

2 thoughts on “VOG verplichting vanuit Registerplein?!

  1. Hoi Theodôr,

    Ik kwam het ook tegen toen ik begin dit jaar mijn beroepsregistratie moest verlengen. Ik ben ervan uit gegaan dat het een nieuwe kwaliteitsnorm van Registerplein was. Ik heb hem aangevraagd via de website (had hem binnen 5 dagen in huis) en gewoon gedeclareerd bij mijn werkgever. Volgens mij is/was het altijd branche- of bedrijfsafhankelijk of je als medewerker een VOG moet hebben. In mijn vorige baan bij de FIOM was het verplicht vanuit de werkgever. Toen ik in het HagaZiekenhuis kwam werken, verbaasde ik me erover dat het daar niet verplicht was, terwijl we toch met kwetsbaardere en een deels afhankelijkere mensen (want ziek) te maken hebben. Inmiddels is het ook bij het HagaZiekenhuis bij aanstelling verplicht een VOG te hebben, maar ik weet niet of dit vanuit een landelijk beleid is of puur een keuze van de organisatie.

    Groetjes, Joyce

    • Dank Joyce, inmiddels lijkt het er i.d.d. op dat de VOG een vereiste is nu standaard is opgenomen als je jezelf bij Registerplein voor de 1e keer aanmeld + als je wilt her- registreren. Ik deel je mening dat we in de gezondheidszorg zorg aan kwetsbare groepen leveren. Zoals je aangeeft is dat in de Jeugdzorg al jaren verplicht. Hier heeft een collega hem zelf opgehaald bij de gemeente en kunnen declareren bij ons ziekenhuis.

Reacties zijn gesloten.